Пилатес Реформер (Реформър) е уникален уред за упражнения, който ще ви помогне ако искате да увеличите физическата си сила, да подобрите равновесието и стойката на тялото си. Започвайки тренировките по Пилатес Реформер (Реформър), ще се запознаете с основните принципи на тренирането с тази система, тя се отличава с това, че се правят прости упражнения с ниско съпротивление и перфектен контрол и концентрация.

Какво е Пилатес Реформер (Реформър)?

       Какво е пилатес реформер      Уреда  за Пилатес Реформер (Реформър) е изобретен от Джоузеф Пилатес по време на  Втората световна война с цел да се използва за рехабилитация на ранени войници. След войната Пилатес Реформер (Реформър) се е използвал предимно за трениране на танцьори. Защото тренировката на Пилатес Реформер (Реформър) е уникален начин за укрепване на дълбоката мускулатура в гърба и коремната област. Прави тялото много здраво, стегнато с невероятно фина осанка, издължени мускули и грация. Джоузеф Пилатес разработва машината, наречена Реформер (Реформър), и още няколко уреда с по-специфично приложение, Пилатес стол, Барел, Кадилак. Пиларес Реформер (Реформър) е мулти функционален и подходящ за всеки, независимо от възраст и физическо състояние. Реформер (Реформър) е подобен на легло, с допълнително прекачени, въжета, ръкохватки, Пилатес Реформер (Реформър) използва съпротивлението на пружинии и теглото на трениращия, използва пружини са с различно по сила съпротивление, като упражненията, които се правят на Пилатес Реформер (Реформър) могат да бъдат изометрични, силови и винаги - бутащи или дърпащи.

             От измислянето на Пилатес Реформер (Реформър) се е превърнал в единствен, уникален начин за укрепване мускулите на трениращите за здрав център на тялото ,сила,  издръжливост, гъвкавост. В концепцията за трениране на Студио7 Груп, която включва три сектора Здраве, Сила, Красота. В сектора Здраве се използва основно Методика Пилатес Реформер (Реформър) в Студио7 Пилатес,  преподаваме Пилатес Реформер (Реформър), Пилатес стол Пилатес МАТ и комплекси от упражнения, който се основават на принципите и ученията на Джоузеф Пилатес.

Как се използва Пилатес Реформер (Реформър)?

                Уникалността на Реформер (Реформър) е неговата функционалност. Упражненията могат да бъдат правени в легнало, седнало или изправено положение, издърпвайки или избутвайки, комбинациите нямат ограничения. Могат да бъдат добавени аксесоари съобразени с нуждите и възможностите на конкретния трениращ. С други думи казано,  на Пилатес Реформер (Реформър) може да се тренират различни части на тялото по много и различни начини, което се постига само с използването на едно елегантно оборудване.

Ползите от Пилатес Реформер (Реформър). 

                  Пилатес Реформер (Реформър) помага да се следват правилата за трениране по Метода Пилатес,. Концентрация, контрол, дишане, плавност, баланс. Това от своя страна след себе си води до много ползи в ежедневния ни начин на живот, като например по-добрата стойка, грациозни и елегантни движения, като упражненията влияят много добре на болките в гърба и кръста, които са причинени от физически дисбаланс в тялото.

               Най-важните мускули според Пилатес са мискулите в торса, центъра на тялото. Коремните мускули, са от първостепенно значение при изграждането на сила. Плоския корем, силният гръб, стеганотот дупе, и здравите бедра са резултат именно от акцента, изометрия и контрол при тренировките. Другите методи за Пилатес, като Пилатес МАТ също постигат този резултат, но с Реформер (Реформър), това става с абсолютна сигурност, че няма да направите нещо неправилно и да се травмирате.

             Упржаненията усигоряват достатъчно утойчивост и разнообразие в движенията, което спомага за изграждането на здрава костна система.

              Има толкова много невероятни предмиства, които идват от редовните тренировки на Пилатес Реформер (Реформър), които предлагаме в Студио7 Пилатес, от превенция на травми и наранявания, до облекчаване на неприятните болки в гърба и кръста.

Пилатес Реформер (Реформър) подобрява баланса. Подобряване на гъвкавостта с помощта на пилатес реформер

              Пилатес упражненията изискват повече мисъл от други видове тренировки, които разчитат само на повторение, което, разбира се, има допълнителната полза от поддържането на ума активен и буден. Не е нужно просто да научат серия от движения, трябва също да разберете концепцията. Например стоенето на един крак с отворени очи и след това със затворени очи изисква много баланс. Но с бавни движения на крайниците, като същевременно се поддържат стегнати коремните мускули, баланса бързо ще се подобри.

Упражненията на Пилатес Реформер (Реформър) подобряват гъвкавостта.

          Пилатес реформер подобрява баланса и гъвкавостта    Пилатес упражненията и в частност упражненията на Пилатес Реформер (Реформър) се фокусират върху удължаването и разширяването на мускулите. Това им позволява да станат по-издължени и по-стегнати. Упражненията на Пилатес Реформер (Реформър) са динамични, което означава, че те са активни движения. Мускулите се разтягат, но не се задържат в крайното положение. С помощта на тази техника на разтягане се увеличава обхвата на движение. Наличието на добра обща гъвкавост ще предотврати наранявания, ще подобри стойката и цялостното здраве.

Упражненията на Пилатес Реформер (Реформър) намаляват стреса.

             Доказано е, че дишането, извършвано по време на упражненията на Пилатес Реформер (Реформър), води до намаляване на стреса и кръвното налягане. Дълбокото дишане също така насърчава правилния кръвен поток и спомага за подобряването на качеството на съня. Тренировката по Метода Пилатес може да подобри настроението ви, тъй като физическата активност причинява освобождаване на ендорфини и предизвиква положително усещане в организма. Някои учени смятат, че активността може да подобри благосъстоянието, тъй като води до по-добро самочувствие, самоконтрол и способност да се изправим пред ежеднвените предизвикателства, с които се сблъскваме.

Упражненията на Пилатес Реформер (Реформър) са подходящи и за бременни жени.

              За много дами е трудно да поддържат своята форма по време на бременност, но упражненията на Пилатес Реформер (Реформър) осигуряват безопасна възможност да бъдат здрави и активни по време на своята бременност. Тренировките на Реформер (Реформър) са перфектни за подути стави, упражненията на тазовото дъно ще помогнат по време на раждането и  ще се отразят много добре на болките в гърба. Упражненията по време на бременността ще поддържат основно ниво на тонус и фитнес, помагайки на тялото да се отпусне по-лесно след бременност.

Колко калории се изгарят по време на тренировката на Пилатес Реформер (Реформър)?!

              Можете да изгорите някъде между 250-450 калории в една тренировка на Пилатес Реформер  (Реформър). Ако тренирате средно 4 дни в седмицата, ще изгорите около 1000-1800 калории на седмица! Но изгорените калории също ще зависят от вашето физическо ниво, телесно тегло и време.

В крайна сметка, упражненията на Пилатес Реформер (Реформър) няма да ви накарат да отслабнете бързо, но когато се комбинират със здравословна диета и кардио-базирана фитнес програма, те могат да бъде ценно допълнение към вашият път към загуба на тегло, докато усъвършенствате тялото си.

               Докато правите упражнения на Пилатес Реформер (Реформър), сърдечният ви ритъм ще се увеличи, а по-силните мускули ще дадат тласък на метаболизма ви. Със стотици възможни комбинации от движения, упражненията на Пилатес Реформер (Реформър) непрекъснато ще предизвиква вашето тяло и ще ви предпази от привикване към фитнес тренировката ви. Това уникално оборудване ще ви мотивира да посещавате редовно тренировките на Пилатес Реформер (Реформър). Освен да влезете във форма и да получите тонизирано тяло, вие също ще извлечете огромни ползи за психичното здраве. Така че се обадете още днес и запазете своя час за тренировка на Пилатес Реформер (Реформър).

Как да научите упражнения за Пилатес Реформер (Реформър)?

                Най-добрия начин за практикуване на упражнения на Пилатес Реформер (Реформър) е чрез персонални тренировки или групови тренировки с Лицензиран треньор. Ние в Студио7 Пилатес предлагаме персонални тренировки заедно с квалифициран треньор. Всичките ни треньори са специалисти и имат опит в работата си с различни хора с проблеми или здрави за превенция за здраве.